Skip to main content

Les festes de la Mercè són un dels moments més especials de l’any a Barcelona, un esdeveniment que omple la ciutat de vida, cultura i alegria. Aquesta festa major, dedicada a la patrona de Barcelona, la Mare de Déu de la Mercè, no només celebra la història i les tradicions de la ciutat, sinó que també és una oportunitat per gaudir d’un munt d’activitats que atrauen locals i visitants.

A més, què millor que complementar aquesta experiència festiva amb un bon àpat als restaurants del Grup Ramonet a La Barceloneta? Descobreix com la Barceloneta y els seus voltants es converteixen en un punt clau de la festa i gaudeix d’una experiència gastronòmica autèntica i festiva.

La Mercè: una festa amb segles d’història

Pels que no ho sapigueu, la Mercè com a tal té les seves arrels al segle XVII, al 1687, quan Barcelona va patir una devastadora plaga de llagostes que amenaçava de destruir les collites i posar en perill la subsistència dels seus habitants. Davant d’aquesta emergència, els barcelonins van demanar ajuda a la Mare de Déu de la Mercè, i quan la plaga va remetre, la van proclamar patrona de la ciutat. Tot i que aquesta proclamació no es va fer oficial fins al 1868 per ordre del Papa Pius IX, la devoció per la Mercè ja formava part de la identitat barcelonina.

Patrona de Barcelona Mercè Grup Ramonet

Les festes de la Mercè van començar com una celebració religiosa però van evolucionar cap a una festa popular, plena de cultura i entreteniment. Avui dia, aquesta festa major es caracteritza per integrar la cultura tradicional amb noves formes artístiques, oferint concerts, arts de carrer, correfocs i una gran varietat d’activitats per a tots els públics. La Mercè és una trobada de la diversitat i l’ànima de Barcelona, reflectint la història d’una ciutat que sap adaptar-se i celebrar les seves arrels amb orgull​.

10 activitats imprescindibles de la Mercè 2024 a la Barceloneta i voltants

La Mercè 2024 arriba carregada d’activitats que ompliran els carrers de Barcelona de cultura, música i espectacles. La Barceloneta, amb la seva proximitat al mar i el seu esperit vibrant, esdevé un dels punts neuràlgics de la festa. Aquest barri històric es transforma en un escenari perfecte per viure la festa major amb una combinació d’esdeveniments que reflecteixen la diversitat i l’energia de la ciutat. Tant si ets un veí de tota la vida com si visites Barcelona per primer cop, aquestes són les 10 activitats que no et pots perdre per gaudir al màxim de la Mercè a La Barceloneta i els seus voltants.Aquestes activitats destacades, a més de ser accessibles i gratuïtes, ofereixen una experiència única per conèixer de prop la cultura i tradicions de la ciutat en un ambient festiu i familiar. Aquí tens les propostes imprescindibles per submergir-te en la màgia de la Mercè:

1. Concerts a la Platja del Bogatell: Gaudeix d’alguns dels concerts més esperats de la Mercè a la Platja del Bogatell, on actuaran grups com Oques Grasses, Figa Flawas, Stay Homas o Ginestà. La platja es converteix en un espai vibrant ple de música i bon ambient, ideal per gaudir de la festa a l’aire lliure al costat del mar​.

Concerts Bogatell Mercè Grup Ramonet

2. Mercè Arts de Carrer (MAC) al Port Olímpic: Aquest any, el MAC se celebra al Port Olímpic i l’espigó del Bogatell, molt a prop de La Barceloneta. Es tracta d’un festival d’arts escèniques amb espectacles de dansa, teatre i circ que captiven totes les edats. És l’oportunitat perfecta per gaudir de la creativitat en un entorn únic i marítim.

3. Correfoc a la Via Laietana: El clàssic correfoc, amb diables, bèsties de foc i música, és una de les activitats més esperades. A La Barceloneta, la proximitat a la Via Laietana permet accedir fàcilment a aquest espectacle pirotècnic que sempre deixa bocabadats grans i petits.

4. Piromusical de la Mercè a l’avinguda de la Reina Maria Cristina: Tot i que no és exactament a La Barceloneta, el Piromusical és una activitat imprescindible per tancar la festa. Amb focs artificials sincronitzats amb música, aquest espectacle ofereix una experiència visual inoblidable que posa el punt final a la festa major de la ciutat.

Piromusical Mercè Grup Ramonet

5. Terra i Gust al parc de la Ciutadella: A pocs minuts de La Barceloneta, aquest espai combina una fira gastronòmica amb productes sostenibles i concerts de música en directe. És perfecte per tastar sabors locals i gaudir de l’ambient festiu en un entorn natural.

6. Mostra de dracs i bèsties de foc al Born CCM: Els dracs i bèsties de foc són protagonistes durant la Mercè. Al Born CCM pots veure aquestes figures espectaculars abans que prenguin vida als carrers del barri Gòtic. Una experiència única que connecta amb la cultura popular més tradicional de la ciutat.

7. Exposició del Seguici Popular a la Virreina: Descobreix la rica tradició festiva de Barcelona amb aquesta exposició de figures populars com gegants, capgrossos i bèsties. És una gran manera d’apropar-se a la història cultural de la ciutat durant la Mercè.

Seguici Popular a la Virreina

8. Espectacles familiars al Moll de la Fusta: El Moll de la Fusta acull diverses activitats pensades per a tota la família, com tallers, espectacles de circ i actuacions infantils. És un espai ideal per gaudir d’un dia de festa amb els més petits, molt a prop de La Barceloneta.

9. Concerts de Música Mercè al Parc de la Ciutadella: Una variada programació de concerts que inclou folk, jazz i música clàssica en un espai verd i acollidor. És una manera perfecta de relaxar-se i gaudir de la festa envoltat de natura i bona música

10. Portes obertes al Museu Marítim: Coincidint amb la Mercè, el Museu Marítim ofereix una jornada de portes obertes que permet descobrir les Drassanes Reials i la història naval de Catalunya de manera gratuïta. Una activitat cultural que complementa perfectament una passejada per la Barceloneta.

Aquestes activitats et permetran viure la Mercè d’una manera autèntica, combinant tradició i modernitat en un dels barris més icònics de Barcelona. Gaudeix de la festa major de la ciutat des de La Barceloneta i fes-la teva!

Celebra la Mercè al Grup Ramonet: tradició, gastronomia i festa a La Barceloneta

Durant les festes de la Mercè, els restaurants del Grup Ramonet es converteixen en el punt perfecte per descansar i gaudir d’un bon àpat en un entorn ple d’història i tradició. I no es tracta només de menjar, sinó de viure una experiència completa.

Can Ramonet és com un viatge al passat, amb un ambient que et transporta a la Barcelona de tota la vida. Després de gaudir d’un correfoc o d’un concert a la platja, vine a assaborir els arrossos i els suquets que són la nostra essència. Menjar aquí és com fer una pausa en el temps, envoltat de sabors que et connecten amb l’autèntica Barceloneta.

RESERVA AL CAN RAMONET
Comida Can Ramonet

El Nou Ramonet és l’opció ideal per als grups i les famílies que volen gaudir de la festa sense renunciar a la qualitat. Amb espais amplis i una carta que fusiona el millor de la tradició amb tocs moderns, és el lloc perfecte per continuar la festa. Imagina’t compartir tapes, peixos frescos i carns a la brasa mentre revius les activitats del dia.

RESERVA A EL NOU RAMONET
Comida El Nou Ramonet

La Fresca és la parada perfecta per a un tapeo ràpid i informal. Si estàs entre concerts o buscant un lloc per reposar energies, La Fresca ofereix una experiència vibrant i desenfadada amb tapes que combinen tradició i innovació. És com un racó per continuar la festa amb cada mos.

RESERVA A LA FRESCA
Comida La Fresca

Vine a celebrar la Mercè al Grup Ramonet

La Mercè és festa, cultura, tradició i, sobretot, una celebració de l’ànima de Barcelona. Aquest setembre, aprofita les activitats a La Barceloneta i complementa-les amb una experiència gastronòmica que et farà sentir part de la festa. Reserva la teva taula i viu la Mercè d’una manera diferent, amb la millor cuina catalana i un ambient únic. Ens veiem a la festa!

T'ESPEREM ALS RESTAURANTS DEL GRUP RAMONET